Trwa ładowanie...
d2dpc42
d2dpc42

Kotlety po parysku. Sekret tkwi w panierce

Przepis

Wyglądają jak zwykłe panierowane kotlety, jednak są znacznie bardziej aromatyczne i soczyste. Najlepiej smakują w towarzystwie sałaty i podpiekanych ziemniaczków. Odrobina soku z cytryny i majonez dopełnią dzieła.

2.5
(45 głosów)
Oceń:
d2dpc42
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Kotlety po parysku. Sekret tkwi w panierce
123RF
Kotlety po parysku. Sekret tkwi w panierce
Składniki

1 podwójny filet z kurczaka
2 jajka
papryka mielona słodka
czosnek granulowany
zioła prowansalskie
sól i pieprz
mąka
masło klarowane do smażenia

Przepis

Mięso pokrój na mniejsze części i lekko rozbij. Oprósz z obu stron papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Jajka wbij do miski i rozkłóć widelcem. Dodaj zioła prowansalskie i wymieszaj. Mąkę wysyp na talerz. Obtaczaj mięso w mące, a następnie w jajku i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą. sma

Kotlety po parysku. Sekret tkwi w panierce
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

36
132
Share
d2dpc42
d2dpc42
d2dpc42

d2dpc42
d2dpc42
d2dpc42