Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw

Kotlety po parysku. Sekret tkwi w panierce - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie 123RF
Podziel się

Wyglądają jak zwykłe panierowane kotlety, jednak są znacznie bardziej aromatyczne i soczyste. Najlepiej smakują w towarzystwie sałaty i podpiekanych ziemniaczków. Odrobina soku z cytryny i majonez dopełnią dzieła.

Składniki

1 podwójny filet z kurczaka
2 jajka
papryka mielona słodka
czosnek granulowany
zioła prowansalskie
sól i pieprz
mąka
masło klarowane do smażenia

Przepis

Mięso pokrój na mniejsze części i lekko rozbij. Oprósz z obu stron papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Jajka wbij do miski i rozkłóć widelcem. Dodaj zioła prowansalskie i wymieszaj. Mąkę wysyp na talerz. Obtaczaj mięso w mące, a następnie w jajku i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą.

Qaqwqwrqw
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw