Kotlety po parysku. Sekret tkwi w panierce
Wyglądają jak zwykłe panierowane kotlety, jednak są znacznie bardziej aromatyczne i soczyste. Najlepiej smakują w towarzystwie sałaty i podpiekanych ziemniaczków. Odrobina soku z cytryny i majonez dopełnią dzieła.
Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia francuska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
1 podwójny filet z kurczaka
2 jajka
papryka mielona słodka
czosnek granulowany
zioła prowansalskie
sól i pieprz
mąka
masło klarowane do smażenia
Przepis
Mięso pokrój na mniejsze części i lekko rozbij. Oprósz z obu stron papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Jajka wbij do miski i rozkłóć widelcem. Dodaj zioła prowansalskie i wymieszaj. Mąkę wysyp na talerz. Obtaczaj mięso w mące, a następnie w jajku i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą. sma
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl