Kotlety po parysku. Sekret tkwi w panierce
Przepis
Wyglądają jak zwykłe panierowane kotlety, jednak są znacznie bardziej aromatyczne i soczyste. Najlepiej smakują w towarzystwie sałaty i podpiekanych ziemniaczków. Odrobina soku z cytryny i majonez dopełnią dzieła.
2.5
(46 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Źródło: 123RF
Składniki
1 podwójny filet z kurczaka
2 jajka
papryka mielona słodka
czosnek granulowany
zioła prowansalskie
sól i pieprz
mąka
masło klarowane do smażenia
Przepis
Mięso pokrój na mniejsze części i lekko rozbij. Oprósz z obu stron papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Jajka wbij do miski i rozkłóć widelcem. Dodaj zioła prowansalskie i wymieszaj. Mąkę wysyp na talerz. Obtaczaj mięso w mące, a następnie w jajku i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą. sma
Kotlety po parysku. Sekret tkwi w panierce
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
36
133
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.