Klasyczna pasta jajeczna? Nie u Magdy Gessler. Dorzuciła nietypowe składniki

Jajka, szczypior, majonez, pieprz i sól. Tak wygląda przepis na klasyczną pastę jajeczną. Magda Gessler postanowiła ją wzbogacić. Spróbujecie?

onsPasta jajeczna klasyczne danie na śniadanie
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Idealne śniadanie? Pasta jajeczna podana ze świeżym pieczywem. Magda Gessler w jednym z odcinków programu "Kuchenne rewolucje" postanowiła ją ulepszyć. Zobaczcie sami.

Pasta jajeczna wg Magdy Gessler

Restauratorka do klasycznej wersji pasty jajecznej postanowiła dorzucić kilka składników. Dzięki temu stała się ona bardziej aromatyczna. Jeśli do tej pory uważaliście, że to mdłe danie, koniecznie spróbujcie jej przepisu.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku
  • Przyprawy: 0,5 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka curry, szczypta majeranku, pieprz i sól

I tak w programie "Kuchenne rewolucje" widzimy, jak ją przygotować. Gotujemy jajka, studzimy. Następnie kroimy w drobną kostkę. Siekamy szczypior i koper. Wszystko wkładamy do dużej miski. Dodajemy majonez, musztardę, masło. Doprawiamy i wszystko bardzo dokładnie mieszamy. I koniec - pasta jajeczna wg Magdy Gessler gotowa.

Źródło: "Kuchenne rewolucje"

Pasta jajeczna. Sposób na szybkie śniadanie

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja