Klasyczna pasta jajeczna? Nie u Magdy Gessler. Dorzuciła nietypowe składniki
Jajka, szczypior, majonez, pieprz i sól. Tak wygląda przepis na klasyczną pastę jajeczną. Magda Gessler postanowiła ją wzbogacić. Spróbujecie?
Idealne śniadanie? Pasta jajeczna podana ze świeżym pieczywem. Magda Gessler w jednym z odcinków programu "Kuchenne rewolucje" postanowiła ją ulepszyć. Zobaczcie sami.
Pasta jajeczna wg Magdy Gessler
Restauratorka do klasycznej wersji pasty jajecznej postanowiła dorzucić kilka składników. Dzięki temu stała się ona bardziej aromatyczna. Jeśli do tej pory uważaliście, że to mdłe danie, koniecznie spróbujcie jej przepisu.
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki miękkiego masła
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- pęczek szczypiorku
- pęczek koperku
- Przyprawy: 0,5 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka curry, szczypta majeranku, pieprz i sól
I tak w programie "Kuchenne rewolucje" widzimy, jak ją przygotować. Gotujemy jajka, studzimy. Następnie kroimy w drobną kostkę. Siekamy szczypior i koper. Wszystko wkładamy do dużej miski. Dodajemy majonez, musztardę, masło. Doprawiamy i wszystko bardzo dokładnie mieszamy. I koniec - pasta jajeczna wg Magdy Gessler gotowa.
Źródło: "Kuchenne rewolucje"