Trwa ładowanie...

Klasyczna pasta jajeczna? Nie u Magdy Gessler. Dorzuciła nietypowe składniki

Jajka, szczypior, majonez, pieprz i sól. Tak wygląda przepis na klasyczną pastę jajeczną. Magda Gessler postanowiła ją wzbogacić. Spróbujecie?

Pasta jajeczna klasyczne danie na śniadaniePasta jajeczna klasyczne danie na śniadanieŹródło: ONS.pl
d2zxex2
d2zxex2

Idealne śniadanie? Pasta jajeczna podana ze świeżym pieczywem. Magda Gessler w jednym z odcinków programu "Kuchenne rewolucje" postanowiła ją ulepszyć. Zobaczcie sami.

Pasta jajeczna wg Magdy Gessler

Restauratorka do klasycznej wersji pasty jajecznej postanowiła dorzucić kilka składników. Dzięki temu stała się ona bardziej aromatyczna. Jeśli do tej pory uważaliście, że to mdłe danie, koniecznie spróbujcie jej przepisu.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku
  • Przyprawy: 0,5 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka curry, szczypta majeranku, pieprz i sól

I tak w programie "Kuchenne rewolucje" widzimy, jak ją przygotować. Gotujemy jajka, studzimy. Następnie kroimy w drobną kostkę. Siekamy szczypior i koper. Wszystko wkładamy do dużej miski. Dodajemy majonez, musztardę, masło. Doprawiamy i wszystko bardzo dokładnie mieszamy. I koniec - pasta jajeczna wg Magdy Gessler gotowa.

d2zxex2

Źródło: "Kuchenne rewolucje"

Pasta jajeczna. Sposób na szybkie śniadanie

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d2zxex2
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2zxex2
Więcej tematów