Kapuśniak ze słodkiej kapusty
- 0,5 główki kapusty 1 duża marchew 1 pietruszka 6 ziemniaków koperek
- 0,5 kg mięsa gulaszowego 0,20 dag boczku 1 duża cebula Przyprawa do kebaba
- 2 kostki rosołowe knorr 1 listek laurowy pól łyżeczki kwasku cytrynowego pieprz , olej
Na rozgrzanej patelni z olejem wrzucić i dusić przyprawione mięso gulaszowe przyprawą do kebaba do miękkości z podsmażoną wcześniej cebulką. W drugim garnku gotować wywar na boczku, dodać pietruszkę, startą marchew . Następnie skroić gotowany boczek dodać do mięsa gulaszowego na chwilkę i wrzucić to z powrotem do wywaru w którym gotowaliśmy boczek. Gdy mięso już jest miękkie wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę. Dodać koperek, kostki rosołowe, liść laurowy, na koniec pieprz i kwasek cytrynowy, gdy ziemniaki już będą miękkie.
Przepis dodał użytkownik malinowalukrecja
Podziel się opinią
Komentarze