Trwa ładowanie...
d3ukpsb

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Przepis
4.2
(5 głosów)
Oceń:
d3ukpsb
Składniki
  • 0,5 główki kapusty 1 duża marchew 1 pietruszka 6 ziemniaków koperek
  • 0,5 kg mięsa gulaszowego 0,20 dag boczku 1 duża cebula Przyprawa do kebaba
  • 2 kostki rosołowe knorr 1 listek laurowy pól łyżeczki kwasku cytrynowego pieprz , olej
Przepis

Na rozgrzanej patelni z olejem wrzucić i dusić przyprawione mięso gulaszowe przyprawą do kebaba do miękkości z podsmażoną wcześniej cebulką. W drugim garnku gotować wywar na boczku, dodać pietruszkę, startą marchew . Następnie skroić gotowany boczek dodać do mięsa gulaszowego na chwilkę i wrzucić to z powrotem do wywaru w którym gotowaliśmy boczek. Gdy mięso już jest miękkie wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę. Dodać koperek, kostki rosołowe, liść laurowy, na koniec pieprz i kwasek cytrynowy, gdy ziemniaki już będą miękkie.

Przepis dodał użytkownik malinowalukrecja

d3ukpsb

Podziel się opinią

Share
d3ukpsb
d3ukpsb
d3ukpsb
Więcej tematów
d3ukpsb