Jeden post, dwa dania i lawina komentarzy. Justyna Żyła zadaje ważne pytanie

Justyna Żyła raz po raz udowadnia w mediach społecznościowych, że kocha gotować. W tym przekonaniu utwierdzają celebrytkę fani – przyznają nieodmiennie, że była żona skoczka narciarskiego ma prawdziwy talent. Tym razem jednak obok zachwytu pojawiła się także niechęć.

Justyna ŻyłaJustyna Żyła często akcentuje, że kocha gotować.
Źródło zdjęć: © Instagram
Karolina Rozmus

Justyna Żyła i dwa odmienne dania

Kolorowe, inspirujące potrawy, które celebrytka często wrzuca na swoje konto instagramowe, cieszą się sporą popularnością oddanej grupki fanów. Najnowszy post prezentuje dwie odmienne propozycje obiadowe, które okrasiła pytaniem "Ile razy w tygodniu mięso gości na waszych stołach?".

Czym zaskoczyła fanów? Jak przyznaje celebrytka, jej syn jest "typowym mięsożercą" i to dla niego powstało danie będące klasycznym, kochanym przez Polaków, połączeniem panierowanego fileta z kurczaka z ziemniakami i mizerią. W opozycji do tej mięsnej propozycji celebrytka wrzuciła także zdjęcie dania bezmięsnego – ziemniaków z sosem i jajkiem sadzonym. Pozornie proste danie, jakie większość z nas jada chętnie w sezonie letnim, obudziło wątpliwości niektórych internautów.

Dwa obiady Justyny Żyły
© Instagram

Czy Justyna Żyła jest wegetarianką?

Z pewnością obiad celebrytki nikogo by nie zaskoczył, gdyby nie to, że przy okazji Justyna Żyła wspomniała o "vege pysznościach" i poruszyła kwestię diety bezmięsnej. Choć w poście nie ujawniła, czy jest wegetarianką, to widać jej sympatię do kuchni roślinnej.

Niektórym ten pomysł nie przypadł do gustu – jeden z internautów mylnie zakładając, że celebrytka promuje weganizm, zarzucił jej, że jajka nie są wegańskie. Choć komentarz ten, podobnie jak liczne pytania o smakowity sos do jajek, pozostał bez odzewu Żyły, to pojawiły się głosy sprzeciwu. "Napisała vege, co może oznaczać wegetarianizm, nie tylko weganizm", "[…] vegan to wegańskie, a vege to wegetariańskie..." - pisali fani celebrytki.

Która propozycja przypadła do gustu internautom? Zdania były podzielone: od stanowczego wyrażenia niechęci do jajek z ziemniakami, przez entuzjastyczne pytanie o przepis na danie z kotletem, aż do pochwały dań wegetariańskich. Byli i tacy, którzy pisali, że od kilkunastu lat nie jedzą mięsa, inni natomiast przyznawali, że mięso jadają z rzadka, a coraz częściej decydują się na roślinne zamienniki zarówno produktów mięsnych, jak i klasycznych dań w wersji wege.

Faktycznie oba dania wyglądają apetycznie, choć zdecydowanie bardziej intrygujące okazało się danie bezmięsne, a to za sprawą ciekawego sosu, z którym Justyna Żyła podała jajko sadzone.

Czy był to sos chrzanowy, czy koperkowy nie sposób rozstrzygnąć, ale na pewno sprawiał, że tradycyjny, skromny obiad wygląda niczym restauracyjne danie.

Jajka sadzone z warzywami. Sposób na ciepłe śniadanie

Zobacz także:

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości