Jajka smażone w skorupkach. Wypróbuj farsz w w wersji premium
Faszerowana jajka w skorupkach to przysmak, który od lat jest znany w polskiej kuchni. Niestety jego sława ostatnio nieco przygasła. Wielka szkoda, bo tak przygotowane jajka są przepyszne. Polecamy je na Wielkanoc. Przepis z bloga "Marta M.".
Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Jajka przekrawamy na pół (wraz ze skorupką) i wydrążamy wnętrze (i białko i żółtko). Staramy się, aby skorupki pozostały nienaruszone.
- Białko i żółtko przekładamy do miseczki i dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy.
- Nadziewamy połówki skorupek i lekko dociskamy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy krótko na maśle klarowanym.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl