Trwa ładowanie...
d210su3

Jajka smażone w skorupkach. Wypróbuj farsz w w wersji premium

Przepis

Faszerowana jajka w skorupkach to przysmak, który od lat jest znany w polskiej kuchni. Niestety jego sława ostatnio nieco przygasła. Wielka szkoda, bo tak przygotowane jajka są przepyszne. Polecamy je na Wielkanoc. Przepis z bloga "Marta M.".

Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Okazja:
Marta M.
Źródło: Marta M.
Składniki
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka kaparów z zalewy
  • 1/2 łyżki miękkiego masła
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • sól, pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • masło klarowane do smażenia
Przepis
  • Jajka przekrawamy na pół (wraz ze skorupką) i wydrążamy wnętrze (i białko i żółtko). Staramy się, aby skorupki pozostały nienaruszone.
  • Białko i żółtko przekładamy do miseczki i dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy.
  • Nadziewamy połówki skorupek i lekko dociskamy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy krótko na maśle klarowanym.

Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście

Jajka smażone w skorupkach. Wypróbuj farsz w w wersji premium
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d210su3

Podziel się opinią

Share
d210su3
d210su3
d210su3
d210su3
Więcej tematów
d210su3