Jajka smażone w skorupkach. Wypróbuj farsz w w wersji premium
Faszerowana jajka w skorupkach to przysmak, który od lat jest znany w polskiej kuchni. Niestety jego sława ostatnio nieco przygasła. Wielka szkoda, bo tak przygotowane jajka są przepyszne. Polecamy je na Wielkanoc. Przepis z bloga "Marta M.".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Okazja: |
- Jajka przekrawamy na pół (wraz ze skorupką) i wydrążamy wnętrze (i białko i żółtko). Staramy się, aby skorupki pozostały nienaruszone.
- Białko i żółtko przekładamy do miseczki i dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy.
- Nadziewamy połówki skorupek i lekko dociskamy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy krótko na maśle klarowanym.
Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście
src="https://d.wpimg.pl/1037663187-899202209/dorsz.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze