Trwa ładowanie...
d1dj69c
03-04-2015 15:45

Jajka faszerowane z bakaliami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1dj69c
Składniki
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1/4 drobno posiekanej cebuli
  • 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
  • łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego
  • sól morska
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 3 łyżki płatków migdałowych, uprażonych na suchej patelni
  • garść rodzynek bursztynowych
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki oleju do smażenia
Przepis

Ugotowane jajka przekrawamy delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki. Wyjmujemy białko i żółtka, a następnie drobno je siekamy.

Kroimy drobno rodzynki, cebulę i kolendrę. Mieszamy z posiekanymi jajkami i mieszamy całość z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem.

Do skorupek wkładamy farsz, przykrywamy migdałami i lekko dociskamy.

Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony farszu. Układamy na półmisku i dekorujemy kolendrą, migdałami i orzechami włoskimi.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1dj69c
d1dj69c
d1dj69c
Więcej tematów
d1dj69c

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj