Składniki
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 1/4 drobno posiekanej cebuli
- 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
- łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego
- sól morska
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 3 łyżki płatków migdałowych, uprażonych na suchej patelni
- garść rodzynek bursztynowych
- 3 łyżki orzechów włoskich
- 2 łyżeczki oleju do smażenia
Przepis
Ugotowane jajka przekrawamy delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki. Wyjmujemy białko i żółtka, a następnie drobno je siekamy.
Przepis
Kroimy drobno rodzynki, cebulę i kolendrę. Mieszamy z posiekanymi jajkami i mieszamy całość z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem.
Przepis
Do skorupek wkładamy farsz, przykrywamy migdałami i lekko dociskamy.
Przepis
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony farszu. Układamy na półmisku i dekorujemy kolendrą, migdałami i orzechami włoskimi.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl