Trwa ładowanie...
djig5cf
djig5cf

Jajka faszerowane z bakaliami

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1/4 drobno posiekanej cebuli
  • 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
  • łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego
  • sól morska
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 3 łyżki płatków migdałowych, uprażonych na suchej patelni
  • garść rodzynek bursztynowych
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki oleju do smażenia
Przepis

Ugotowane jajka przekrawamy delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki. Wyjmujemy białko i żółtka, a następnie drobno je siekamy.

Kroimy drobno rodzynki, cebulę i kolendrę. Mieszamy z posiekanymi jajkami i mieszamy całość z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem.

Do skorupek wkładamy farsz, przykrywamy migdałami i lekko dociskamy.

Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony farszu. Układamy na półmisku i dekorujemy kolendrą, migdałami i orzechami włoskimi.

djig5cf

Podziel się opinią

Share
djig5cf

djig5cf
djig5cf
djig5cf