Jabłka smażone w cieście. Delikatne i słodkie
Przepis
Jabłka smażone w cieście to przysmak dzieciństwa. Są delikatne, słodkie, z nutą cynamonu. Dosłownie rozpływają się w ustach. Możecie przygotować je na śniadanie lub podwieczorek. Przepis z bloga "Kuchennymi drzwiami".
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
Przepis
- Do miski wsyp mąkę, wlej mleko, dodaj jajko i ekstrakt waniliowy. Zmiksuj na gładkie ciasto.
- Jabłka umyj, obierz ze skórki i wytnij ze środka gniazda nasienne. Pokrój je na grube krążki i posyp cynamonem.
- Rozgrzej patelnię z dwoma łyżkami masła klarowanego. Krążki jabłek zanurzaj w cieście i kładź na gorące masło.
- Smaż z obu stron na złoty kolor. Odkładaj na talerz. Podawaj z cukrem trzcinowym lub miodem.
Zobacz też: wieniec na zakwasie
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Jabłka smażone w cieście. Delikatne i słodkie
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.