Trwa ładowanie...
dsa32e8
21-04-2021 12:31

Jabłka smażone w cieście. Delikatne i słodkie

Przepis

Jabłka smażone w cieście to przysmak dzieciństwa. Są delikatne, słodkie, z nutą cynamonu. Dosłownie rozpływają się w ustach. Możecie przygotować je na śniadanie lub podwieczorek. Przepis z bloga "Kuchennymi drzwiami".

dsa32e8
5.0
(1 głos)
Oceń:
Kuchennymi drzwiami
Źródło: Kuchennymi drzwiami
Składniki
  • 125 g mąki
  • 125 g mleka
  • 1 jajko
  • szczyptę soli
  • 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 jabłka grójeckie
  • masło klarowane do smażenia
  • miód, cukier trzcinowy do podania
Przepis
  • Do miski wsyp mąkę, wlej mleko, dodaj jajko i ekstrakt waniliowy. Zmiksuj na gładkie ciasto.
  • Jabłka umyj, obierz ze skórki i wytnij ze środka gniazda nasienne. Pokrój je na grube krążki i posyp cynamonem.
  • Rozgrzej patelnię z dwoma łyżkami masła klarowanego. Krążki jabłek zanurzaj w cieście i kładź na gorące masło.
  • Smaż z obu stron na złoty kolor. Odkładaj na talerz. Podawaj z cukrem trzcinowym lub miodem.

Zobacz też: wieniec na zakwasie

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jabłka smażone w cieście. Delikatne i słodkie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dsa32e8
dsa32e8
dsa32e8
dsa32e8
Więcej tematów
dsa32e8