Grzanka z awokado. Pyszne i zdrowe śniadanie
Awokado kojarzy nam się przede wszystkim z guacamole. Jednak ten owoc można najzwyczajniej w świecie pokroić i ułożyć na grzance lub innej kanapce. Jeśli już to robicie, warto ograniczyć dodatek oliwy, choćby w pomidorach. Grzanka i tak jest dobra i bogata w wartościowe składniki i kwasy omega, więc lepiej przesadzać z niepotrzebnymi kaloriami.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Grillowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Obierz awokado i pokrój w cienkie plasterki, skrop cytryną.
- 4 małe małe kromki pieczywa skrop oliwą i opiecz na patelni grillowej.
- Pokrój pomidora w kostkę, dodaj posiekaną dymkę i bazylię, dopraw solą i pieprzem.
- Na każdej grzance ułóż plastry awokado, dodaj pomidory.
- Możesz przybrać kiełkami lucerny lub brokuła.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl