Trwa ładowanie...
d3zgy55
d3zgy55

Dorsz pieczony w cieście

Przepis

Bardzo prosta i smaczna rybka na obiad. Dorsz pieczony w lekkim cieście w stylu naleśnikowym, ale bez mleka zasmakuje całej rodzinie. Polecam podać go z pieczonymi na ostro ziemniaczkami i mizerią. Przepis prosto z "Mientablog".

Oceń jako pierwszy:
d3zgy55
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Rodzaj diety:
Dorsz pieczony w cieście
www.mientablog.com
Dorsz pieczony w cieście
Składniki
  • 3 polędwice z dorsza (ok. 400 g)
  • łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim
  • jajko
  • 2 łyżki mąki
  • łyżka soku z cytryny
Przepis

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Wcześniej przygotowujemy sobie ziemniaczki, aby piekły się razem z dorszem. Jajko roztrzepujemy z sokiem z cytryny i mąką. Rybę nacieramy przyprawą i obtaczamy w cieście. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut (tyle piekłam rybę na wpół zamrożoną, długość pieczenia musicie dostosować do stanu i wielkości ryby i do swojego piekarnika). Soczystą, upieczoną rybę podajemy z pikantnymi ziemniakami i mizerią lub inną surówką.
Zobacz także: proste, pyszne i zdrowe rybne burgery

Polecamy wideo: jak rozpoznać świeżą rybę?

Dorsz pieczony w cieście
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
1
Share
d3zgy55
d3zgy55
d3zgy55

d3zgy55
d3zgy55
d3zgy55