Domowa spiżarnia, czyli jak prawidłowo przechowywać żywność
Domowy magazyn
W większości polskich domów większe zakupy spożywcze robi się 1-2 razy w tygodniu. Polacy lubią kupować na zapas, ale nie zawsze w odpowiedni sposób później przechowują zakupione produkty spożywcze. To ma wpływ nie tylko na ich jakość, ale i smak i wartości odżywcze. Aby nie marnować jedzenia i nie wyrzucać kolejnych nadgniłych marchewek czy przeterminowanych sosów, warto zaplanować magazynowanie żywności w domu. Zarówno w lodówce, jak i w spiżarni i na kuchennych półkach.
W większości polskich domów duże zakupy spożywcze robi się 1-2 razy w tygodniu. Polacy lubią kupować na zapas, ale nie zawsze w odpowiedni sposób później przechowują zakupione produkty. To ma wpływ nie tylko na ich jakość, ale i smak i wartości odżywcze. Aby nie marnować jedzenia i nie wyrzucać kolejnych nadgniłych marchewek czy przeterminowanych sosów, warto zaplanować magazynowanie żywności w domu. Zarówno w lodówce, jak i w spiżarni i na kuchennych półkach.