Cream Brule

Obraz

Składniki

  • 1.750 ml smietany
  • 250 ml mleka
  • 12 zoltek
  • 100 g cukru
  • 1 lyka esencji vaniliowej (badz ekstaktu , pol straczka waniliowego-najlepszy)

Przepis

Smietane i mleko wraz z esencja waniliowa (badz ekstaktu , pol straczka waniliowego) mieszamy razem i delikatnie podgrzewamy na bardzo malym ogniu (wazne : mieszanka nie moze sie zagotowac ma byc tylko ciepla), do miski wrzucamy 12 zoltek mieszamy wraz z curem do uzyskania tzw kogla mogla :D:D:D,nastepnie podgrzana smietane wlewamy do zoltek i mieszamy bardzo powoli zeby nie ubic, nastepnie potrzebujemy 12 misek niewielkich i brytfanke (kawalki tryskawki lub czekolade wkladamy do misek a potem zalewamy mieszanka), wkaldamy miseczki do brytfanki i zalewamy ja woda , woda powinna przekroczyc polowe miski , tak zwane Cream Brule pazymy w piekarniku o temp 160*C + termo obieg wpierw przez ok 15 min potem sprawdzmy konsystencje mieszanki wstrzasajac miska konsystenca jak kisiel, nastepnie zostawiamy na nastepne 10 min wtedy Cream bedzie mial konsystencje podobna do na wpol scieta gaaretka jesli tak wlasnie jest wyciagamy z piekarnika zostawiamy na niecale 5 min brytfance z woda a nastepnie wyciagamy , Cream Brule
serwujemy : u gury najlepiej skarmelicowac cukier tj. posypac cukrem i stopic go palnikiem nastepnie ubijamy smietane z cykrem do sztywnosci i nakladamy na wierzch do dekoracji straczek waniliowy badz swierza mieta

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl

Wybrane dla Ciebie

Zapomnij o owsianym i sojowym. To mleko pomaga w odchudzaniu, a do tego jest słodkie
Zapomnij o owsianym i sojowym. To mleko pomaga w odchudzaniu, a do tego jest słodkie
Przed wrzuceniem frytek wsypuję do oleju łyżeczkę. Są chrupiące, jędrne i rumiane
Przed wrzuceniem frytek wsypuję do oleju łyżeczkę. Są chrupiące, jędrne i rumiane
Znali go już w średniowieczu, a dziś zapomniany. Wspiera serce i jelita
Znali go już w średniowieczu, a dziś zapomniany. Wspiera serce i jelita
W Polsce mało znane. Gdy zobaczysz, kupuj bez wahania, są bezcenne dla wątroby i mózgu
W Polsce mało znane. Gdy zobaczysz, kupuj bez wahania, są bezcenne dla wątroby i mózgu
Nie kupuj tego dziecku. Bosacka ostrzega przed bardzo cukrowym produktem
Nie kupuj tego dziecku. Bosacka ostrzega przed bardzo cukrowym produktem
Owsianka? A może jajka? Dietetycy jasno wskazują, co jeść na śniadanie, by schudnąć
Owsianka? A może jajka? Dietetycy jasno wskazują, co jeść na śniadanie, by schudnąć
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepsza mąka do naleśników to nie tortowa i nie wrocławska
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepsza mąka do naleśników to nie tortowa i nie wrocławska
Zawsze stawiam na takie śniadanie. Mój sposób na całodniowy zastrzyk energii
Zawsze stawiam na takie śniadanie. Mój sposób na całodniowy zastrzyk energii
Teściowa pije do śniadania zamiast zwykłej herbaty. Wyniki ma w normie i schudła już 2 rozmiary
Teściowa pije do śniadania zamiast zwykłej herbaty. Wyniki ma w normie i schudła już 2 rozmiary
Fikuśne warzywo z Biedronki pokona klasyczny wariant? Dyskonty idą na promocje
Fikuśne warzywo z Biedronki pokona klasyczny wariant? Dyskonty idą na promocje
Duże, ale jeszcze zielone pomidory? Zerwij je i zastosuj jeden z babcinych trików
Duże, ale jeszcze zielone pomidory? Zerwij je i zastosuj jeden z babcinych trików
Warzywo uważane za sekret długowieczności Japończyków. Zaskakuje już samym kolorem
Warzywo uważane za sekret długowieczności Japończyków. Zaskakuje już samym kolorem