Ciasto Nutella
- nutella - 300 g + 1 kopiasta łyżka
- jajka - 3 szt.
- porzeczki - 150 g (lub inne owoce)
[list=1]
[]Piekarnik nastawić na 180 stopni.
[]Jajka ubić na bardzo puszystą i jasną masę, aż do potrojenia objętości.
[]Nutellę lekko podgrzać w mikrofali, aby była bardziej płynna i delikatnie - aby nie niszczyć puszystości - łyżka po łyżce dodawać do masy jajecznej.
[]Przelać do małej tortownicy (18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 25-30 minut (ciasto sporo urośnie).
[]Po upieczeniu wyjąć z formy i ostudzić na kratce (ciasto opadnie).
[]Posmarować nutellą, ozdobić porzeczkami i... zajadać się ze smakiem :)
[/list]
Smacznego! :)
Przepis dodał użytkownik krainamiodemplynaca.blogspot.com
Podziel się opinią
Komentarze