Chrupiące grzanki czosnkowe z resztek pieczywa
Grzanki czosnkowe to świetny pomysł, by wykorzystać resztki pieczywa. Dzięki temu nic się nie zmarnuje, a ty zyskasz doskonały dodatek go kremowych zup czy sałatek. Przepis z bloga "Marta M.".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Resztki chleba, skórki kroimy na małe kostki. Na większej patelni roztapiamy masło i dodajemy czosnek. Wsypujemy resztki chleba i doprawiamy solą, pieprzem.
Smażymy na większym gazie, aż grzanki wchłoną masło. Zmniejszamy gaz i podsmażamy, aż grzanki się zarumienią.
Wyłączamy gaz a grzanki zostawiamy na patelni, aż ostygną i zrobią się chrupkie. Idealne z zupą krem np. z dynii.
Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście
src="https://d.wpimg.pl/1037663187-899202209/dorsz.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania |
Podziel się opinią
Komentarze