Chrupiące grzanki czosnkowe z resztek pieczywa
Grzanki czosnkowe to świetny pomysł, by wykorzystać resztki pieczywa. Dzięki temu nic się nie zmarnuje, a ty zyskasz doskonały dodatek go kremowych zup czy sałatek. Przepis z bloga "Marta M.".
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Smażenie
Składniki
Przepis
Resztki chleba, skórki kroimy na małe kostki. Na większej patelni roztapiamy masło i dodajemy czosnek. Wsypujemy resztki chleba i doprawiamy solą, pieprzem.
Przepis
Smażymy na większym gazie, aż grzanki wchłoną masło. Zmniejszamy gaz i podsmażamy, aż grzanki się zarumienią.
Przepis
Wyłączamy gaz a grzanki zostawiamy na patelni, aż ostygną i zrobią się chrupkie. Idealne z zupą krem np. z dynii.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl