Trwa ładowanie...
d3ar3l2
Natalia Kudela

Brownie z malinami i orzechami. Obłędnie czekoladowe ciacho

Przepis

Pyszne ciasto czekoladowe. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Jest bardzo wilgotne, aromatyczne, dosyć słodkie, ze sporą ilością pysznych dodatków, coś dla łasuchów. Na jednym kawałku nie można poprzestać. Przepis z bloga "Mała Cukierenka".

d3ar3l2
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Mała cukierenka
Źródło: Mała cukierenka
Składniki

Ciasto:

  • 130 g masła
  • 50 g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 80 proc.)
  • 2 jajka
  • 150 g cukru (użyłam ciemnego brązowego, ale można użyć białego)
  • 60 g mąki pszennej (użyłam tortowej)
  • 1 łyżka kakao bez cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 80 g posiekanych orzechów włoskich
  • 120 g malin
Przepis
  • Do rondelka przełożyć pokrojone na kawałki masło, dodać połamaną czekoladę i postawić na bardzo mały ogniu, cały czas mieszając, aż składnik się roztopią. Zdjąć z ognia i odstawić do ostudzenia na około 15-20 minut.
  • Masę czekoladową przelać do większej miski i dodać jajka, wymieszać do połączenia składników.
  • Dodać cukier, krótko wymieszać. Na masę czekoladową przesiać kakao, mąkę, proszek do pieczenia, dodać sól i znów krótko wymieszać do połączenia składników, powstanie dość luźne ciasto.
  • Następnie do ciasta dodać orzechy, maliny i delikatnie wymieszać szpatułką.
  • Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 20 cm x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180 st. C na funkcji góra–dół przez około 30 minut.
  • Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostudzenia.
Brownie z malinami i orzechami. Obłędnie czekoladowe ciacho
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3ar3l2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ar3l2
d3ar3l2
d3ar3l2
d3ar3l2
Więcej tematów
d3ar3l2