Serniczki
- 250g twarogu (tłusty albo półtłusty)
- 2 jaja
- 1/3 szklanki cukru
- 1/8 szklanki oleju
- 1/2 budyniu (wg uznania)
- 1/8 szklanki mleka
- 1/4 torebki cukru wanilinowego
- tłuszcz i bułka tarta do foremek od tarteletek (ok.8 szt. średnich)
Do wysokiego naczynia wrzucamy ser, lekko go rozdrabniając widelcem, dodajemy resztę podanych składników i blenderem rozdrabniamy wszystko energicznie.
Przygotowujemy foremki do tarteletek, smarujemy je tłuszczem i obsypujemy bułką.
Do gotowych foremek wlewamy ciasto (tak do połowy foremki tj. 2-3 łyżki stołowe) i wkładamy do pieca.
Po 20 minutach powinny być gotowe, dla pewności sprawdźmy je patyczkiem.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze