Trwa ładowanie...
d2y36dw
18-06-2008 10:03

Serniczki

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2y36dw
Składniki
  • 250g twarogu (tłusty albo półtłusty)
  • 2 jaja
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/8 szklanki oleju
  • 1/2 budyniu (wg uznania)
  • 1/8 szklanki mleka
  • 1/4 torebki cukru wanilinowego
  • tłuszcz i bułka tarta do foremek od tarteletek (ok.8 szt. średnich)
Przepis

Do wysokiego naczynia wrzucamy ser, lekko go rozdrabniając widelcem, dodajemy resztę podanych składników i blenderem rozdrabniamy wszystko energicznie.
Przygotowujemy foremki do tarteletek, smarujemy je tłuszczem i obsypujemy bułką.
Do gotowych foremek wlewamy ciasto (tak do połowy foremki tj. 2-3 łyżki stołowe) i wkładamy do pieca.
Po 20 minutach powinny być gotowe, dla pewności sprawdźmy je patyczkiem.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2y36dw
d2y36dw
d2y36dw
Więcej tematów
d2y36dw

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj