JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM
- 1 jajko
- szklanka mleka
- 6 łyżek mąki pszennej
- szczypta soli
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jabłka
- cynamon
- cukier puder
Mleko, jajko, mąkę, proszek do pieczenia i sól miksujemy - ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w plastry.
Każdy plaster jabłka obsypujemy cynamonem, obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.
Usmażone jabłka należy położyć na ręczniku papierowym, aby odsączyć tłuszcz. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Szybka, prosta w przygotowaniu przekąska na podwieczorek lub deser. Jabłka posypane cynamonem, obtoczone ciastem naleśnikowym, po usmażeniu złociste i chrupiące.
Przepis dodał użytkownik RAROSSA
Podziel się opinią
Komentarze