Trwa ładowanie...
d3ar3l2
Katarzyna Kwella

Zupa warzywna z makaronem. Solidna porcja witamin

Przepis

Wiosna nas nie rozpieszcza, dlatego warto zadbać o odporność i nie rezygnować z rozgrzewających dań. W chłodny dzień nie ma nic lepszego niż talerz pysznej parującej zupy pełnej wartościowych składników. Kto się skusi? Przepis na zupę warzywną pochodzi z bloga "Kwelka gotuje".

d3ar3l2
4.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Kwelka gotuje
Źródło: Kwelka gotuje
Składniki
  • 150 g białej fasoli namoczonej na noc lub puszka fasoli
  • 3 pomidory
  • 1 cukinia
  • 1 żółta lub czerwona papryka
  • ok. 150 g dynia
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • ok. 1,5 l. wody lub bulionu
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 100 g makaronu np. muszelki, oregano
Przepis
  • Marchewkę pokrój w krążki, pomidory sparz i pokrój, pozostałe warzywa pokrój w kostkę.
  • Makaron ugotuj i odcedź. W garnku rozgrzej trochę oleju i podsmaż cebulę z dynią, papryką, cukinią i marchewką posypując solą i pieprzem.
  • Wlej bulion, dodaj ziele angielskie i liście laurowe i gotuj ok. 20 min. Dodaj fasolę i pomidory i gotuj jeszcze 10 min. W razie potrzeby dolej wodę.
  • Do zupy dodaj makaron i dopraw do smaku. Gotową zupę podawaj posypaną oregano.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Zupa warzywna z makaronem. Solidna porcja witamin
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d3ar3l2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ar3l2
d3ar3l2
d3ar3l2
d3ar3l2
Więcej tematów
d3ar3l2