Zupa warzywna z makaronem. Solidna porcja witamin
Wiosna nas nie rozpieszcza, dlatego warto zadbać o odporność i nie rezygnować z rozgrzewających dań. W chłodny dzień nie ma nic lepszego niż talerz pysznej parującej zupy pełnej wartościowych składników. Kto się skusi? Przepis na zupę warzywną pochodzi z bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Marchewkę pokrój w krążki, pomidory sparz i pokrój, pozostałe warzywa pokrój w kostkę.
- Makaron ugotuj i odcedź. W garnku rozgrzej trochę oleju i podsmaż cebulę z dynią, papryką, cukinią i marchewką posypując solą i pieprzem.
- Wlej bulion, dodaj ziele angielskie i liście laurowe i gotuj ok. 20 min. Dodaj fasolę i pomidory i gotuj jeszcze 10 min. W razie potrzeby dolej wodę.
- Do zupy dodaj makaron i dopraw do smaku. Gotową zupę podawaj posypaną oregano.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl