Zupa warzywna z makaronem. Solidna porcja witamin
Wiosna nas nie rozpieszcza, dlatego warto zadbać o odporność i nie rezygnować z rozgrzewających dań. W chłodny dzień nie ma nic lepszego niż talerz pysznej parującej zupy pełnej wartościowych składników. Kto się skusi? Przepis na zupę warzywną pochodzi z bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Marchewkę pokrój w krążki, pomidory sparz i pokrój, pozostałe warzywa pokrój w kostkę.
- Makaron ugotuj i odcedź. W garnku rozgrzej trochę oleju i podsmaż cebulę z dynią, papryką, cukinią i marchewką posypując solą i pieprzem.
- Wlej bulion, dodaj ziele angielskie i liście laurowe i gotuj ok. 20 min. Dodaj fasolę i pomidory i gotuj jeszcze 10 min. W razie potrzeby dolej wodę.
- Do zupy dodaj makaron i dopraw do smaku. Gotową zupę podawaj posypaną oregano.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze