Zupa serowa z grzanką według Ewy Wachowicz. Jest pyszna
Kremowa zupa serowa może z powodzeniem zastąpić dwudaniowy obiad. Zupa jest gęsta, sycąca i bardzo aromatyczna. Najlepiej smakuje z grzankami. Przepis poleca Ewa Wachowicz.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- 300 g sera żółtego, np. cheddar
- 300 g sera z niebieską pleśnią
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 l wywaru jarzynowego
- pieprz
- pęczek szczypiorku
- grzanki
- Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na rozgrzanym maśle.
- Wrzucić czosnek, wymieszać i smażyć przez chwilę. Zalać wywarem. Zagotować.
- Ser zetrzeć na tarce. Wrzucić do zupy. Gdy się roztopi, zmiksować i przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
- Podawać z grzanką.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze