Złociste i soczyste pałeczki z kurczaka
Chrupiąca skórka, pod którą skrywa się soczyste mięsko - to najlepszy sposób na rodzinny obiad, który posmakuje każdemu. Mamy dla was przepis na złociste pałeczki z kurczaka. Przygotuj się na dokładki i od razu upiecz podwójną porcję.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Składniki: 12 pałek z kurczaka, 1/5 szklanki oleju rzepakowego, łyżeczka ostrej papryki, łyżeczka majeranku, 3 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku, gałązki świeżego rozmarynu.
Przygotowanie:
Podudzia z kurczaka umyj, osusz, a następnie natnij nożem skórę dookoła kosteczek. W miseczce wymieszaj olej z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Osuszone pałki skrop przygotowaną mieszanką, obsyp listkami rozmarynu i przełóż do naczynia żaroodpornego. Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-55 minut. Aby pałki nabrały rumianego koloru i chrupkości, odkryj naczynie na 5 minuty przed końcem pieczenia i ponownie wstaw do piekarnika.
Zobacz także: Przepis na pieczonego kurczaka. Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a efekt końcowy jest powalający
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.