Udka z kurczaka z warzywami i makaronem. Pyszności!
Szybki i prosty obiad w azjatyckim stylu. Całe danie można przygotować na jednej patelni, dzięki temu zaoszczędzisz sobie pracy przy zmywaniu naczyń. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, usuwam kości, skórę. Mięso kroję na małe kawałki, przekładam do miski, wsypuję sól, wlewam sos sojowy, miód, ocet, mieszam.
- Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
- Do warzyw dodaję mięso razem z marynatą, gdy mięso zmieni kolor, dodaję obraną pokrojoną w słupki marchew. Podlewam jedną szklanką wody, gotuję około 20 minut.
- Papryki myję, osuszam, kroję w paseczki, fasolę kroję na połówki. Następnie fasolę, papryki przekładam do mięsa.
- Na koniec dodaję makaron z zupek chińskich, wsypuję chili i mieszając gotuję 5 minut.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl