WP
WP

Tradycyjne spaghetti z sosem pomidorowym - Przepis

Trwa ładowanie...
WP
Składniki
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 czerwona papryczka chili( świeża lub suszona),
  • pęczek świeżej bazylii lub łyżeczka suszonej,
  • sól, pieprz
  • 400 g makaronu spaghetti,
  • oliwa,
  • 400 g puszka pomidorów w puszce lub 3 świeże,
  • 100 g parmezanu lub sera żółtego
Przepis

1)Makaron gotować w dużym garnku według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
2)Obrać czosnek i pokroić w cienkie paski lub rozgnieść w prasce. Chili przekroić wzdłuż i usunąć pestki. Pokroić w cienkie paseczki. Świeże pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w grubą kostkę.
3)Na patelni rozgrzać 7 łyżek oliwy, dodać pokrojony czosnek, chili i świeżą lub suszoną bazylię. Gdy czosnek przyrumieni się dodać pomidory. Sos mieszać ok minuty, dodać pieprz i sól. Wyłączyć.
4)Gotowy makaron odcedzić. Przełożyć na patelnię z sosem i dokładnie wymieszać.
5) Na talerzu gotowy makaron posypać startym serem żółtym lub parmezanem. Przepis pochodzi z bloga: www.ola-w-kuchni.blogspot.com

Przepis dodał użytkownik Olerek

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP