Tortille z ogórkiem, miętą i czarnuszką
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 4 tortille pszenne
- 4 trójkąciki sera topionego np. ze szczypiorkiem i cebulą
- ogórek zielony pocięty w długie wstążki
- 6 ćwiartek pomidora malinowego bez skórki
- 10 listków mięty
- środkowe liście sałaty masłowej
- czarnuszka
Placki tortilli delikatnie smarujemy wodą, a następnie bardzo dokładnie rozsmarowujemy serek ze szczypiorkiem i cebulą, następnie posypujemy go drobno posiekanymi liśćmi mięty. Na plackach układamy wstążki ogórka, pomidory i liście sałaty. Przyprawiamy czarnuszką i formujemy roladkę.
Przepis poleca Marcin Budynek - Mistrz Kuchni Hochland
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze