Takich jajek jeszcze nie próbowałeś. Farsz jest obłędny
Nie ma Wielkanocy bez jajek, a najlepiej – jajek faszerowanych. Przygotowanie tego świątecznego dania jest proste, a liczba przepisów ogromna, co daje duże pole do popisu. Poniżej prezentujemy trzy pomysły. Warto wypróbować je na Wielkanoc.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- jajka ugotowane na twardo
- biały ser trzykrotnie zmielony
- pierwszy farsz: pasta truflowa, sól, pieprz
- drugi farsz: wędzony łosoś, wasabi, sałata do dekoracji
- trzeci farsz: sok z limonki, sól z mango i tagarashi, olej z awokado i pomarańczy
- Jaja gotujemy na twardo, obieramy. Przekrawamy na pół, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka przekładamy do miseczki, dokładnie rozgniatamy widelcem i mieszamy z serem tak, żeby uzyskać gładką masę. Dzielimy ją na trzy części.
- Do pierwszej dodajemy masę truflową i doprawiamy.
- Drugą mieszamy z wasabi. Białko wyścielamy kawałeczkiem łososia i w to wkładamy przygotowaną pastę.
- Do trzeciej dodajemy sok z limonki, sól z mango i oliwę z awokado i pomarańczy. Białka napełniamy masami, dekorujemy i ładnie układamy na talerzu.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze