Trwa ładowanie...
dh7hj3y
10-04-2022 08:37

Takich jajek jeszcze nie próbowałeś. Farsz jest obłędny

Przepis

Nie ma Wielkanocy bez jajek, a najlepiej – jajek faszerowanych. Przygotowanie tego świątecznego dania jest proste, a liczba przepisów ogromna, co daje duże pole do popisu. Poniżej prezentujemy trzy pomysły. Warto wypróbować je na Wielkanoc.

dh7hj3y
2.0
(17 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • jajka ugotowane na twardo
  • biały ser trzykrotnie zmielony
  • pierwszy farsz: pasta truflowa, sól, pieprz
  • drugi farsz: wędzony łosoś, wasabi, sałata do dekoracji
  • trzeci farsz: sok z limonki, sól z mango i tagarashi, olej z awokado i pomarańczy
Przepis
  • Jaja gotujemy na twardo, obieramy. Przekrawamy na pół, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka przekładamy do miseczki, dokładnie rozgniatamy widelcem i mieszamy z serem tak, żeby uzyskać gładką masę. Dzielimy ją na trzy części.
  • Do pierwszej dodajemy masę truflową i doprawiamy.
  • Drugą mieszamy z wasabi. Białko wyścielamy kawałeczkiem łososia i w to wkładamy przygotowaną pastę.
  • Do trzeciej dodajemy sok z limonki, sól z mango i oliwę z awokado i pomarańczy. Białka napełniamy masami, dekorujemy i ładnie układamy na talerzu.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Takich jajek jeszcze nie próbowałeś. Farsz jest obłędny
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
16
Share
dh7hj3y

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dh7hj3y
dh7hj3y
dh7hj3y
dh7hj3y
Więcej tematów
dh7hj3y