Trwa ładowanie...
d3wrh4p
d3wrh4p

Tagliatelle z szynką i pieczarkami w sosie śmietanowo-brokułowym.

Przepis
5.0
(5 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 200 g szynki w plastrach
  • 250 g pieczarek
  • 1 świeży broku (lub paczka mrożonego)
  • 2 małe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 l śmietany 30%
  • natka pietruszki
  • pieprz ziołowy
  • zioła prowansalskie
  • sól
Przepis

[list=1]
[]Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
[
]Brokuł podziel na różyczki, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i pokrój na kawałki. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj i zeszklij na oleju w woku lub na dużej patelni. Szynkę pokrój w paski, a pieczarki w półplasterki. Dodaj do cebuli, dopraw pieprzem oraz solą i podduś.
[]Wlej śmietanę, dodaj brokuł i dopraw ziołami. Gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje. W tym czasie brokuł się rozpadnie.
[
]Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.
[*]Gotowy sos podawaj z makaronem.
[/list]

Przepis dodał użytkownik Mania20

d3wrh4p

Podziel się opinią

Share
d3wrh4p

d3wrh4p
d3wrh4p
d3wrh4p