Szybkie i łatwe napoleonki
- I
- 1/2 l mleka
- 125 g masła
- 3/4 szklanki cukru
- II
- 1/2 l mleka
- 4 żółtka
- 4 cukry waniliowe
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- Dodatkowo:
- ok. 1 i 1/2 paczki krakersów
Zagotować mleko, masło i cukier z punktu I.Zmiksować mleko, 4 żółtka, cukry waniliowe, mąkę pszenną i ziemniaczaną z punktu II i wlać do większego garnka. Dodać mleko z masłem i cukrem z punktu I. Wszystko zagotować mieszając, by nie przypalić.W większej, wysokiej blasze ułożyć połowę krakersów, zalać masą i przykryć drugą połową krakersów. Jak ostygnie, pokroić wzdłuż brzegów krakersów, położyć na talerzu i posypać cukrem pudrem.
Przepis dodał użytkownik dorodnepomidory.bloog.pl
Podziel się opinią
Komentarze