Trwa ładowanie...
ds6dupg
ds6dupg

Szybkie i łatwe napoleonki

Przepis
4.1
(63 głosy)
Oceń:
Zdjęcie
Składniki
  • I
  • 1/2 l mleka
  • 125 g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • II
  • 1/2 l mleka
  • 4 żółtka
  • 4 cukry waniliowe
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Dodatkowo:
  • ok. 1 i 1/2 paczki krakersów
Przepis

Zagotować mleko, masło i cukier z punktu I.Zmiksować mleko, 4 żółtka, cukry waniliowe, mąkę pszenną i ziemniaczaną z punktu II i wlać do większego garnka. Dodać mleko z masłem i cukrem z punktu I. Wszystko zagotować mieszając, by nie przypalić.W większej, wysokiej blasze ułożyć połowę krakersów, zalać masą i przykryć drugą połową krakersów. Jak ostygnie, pokroić wzdłuż brzegów krakersów, położyć na talerzu i posypać cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik dorodnepomidory.bloog.pl

ds6dupg

Podziel się opinią

1
Share
ds6dupg
ds6dupg
ds6dupg
ds6dupg