Trwa ładowanie...
d3n2ey2
01-06-2014 17:32

Szybkie i łatwe napoleonki

Przepis
4.8
(63 głosy)
Oceń:
d3n2ey2
Składniki
  • I
  • 1/2 l mleka
  • 125 g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • II
  • 1/2 l mleka
  • 4 żółtka
  • 4 cukry waniliowe
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Dodatkowo:
  • ok. 1 i 1/2 paczki krakersów
Przepis

Zagotować mleko, masło i cukier z punktu I.Zmiksować mleko, 4 żółtka, cukry waniliowe, mąkę pszenną i ziemniaczaną z punktu II i wlać do większego garnka. Dodać mleko z masłem i cukrem z punktu I. Wszystko zagotować mieszając, by nie przypalić.W większej, wysokiej blasze ułożyć połowę krakersów, zalać masą i przykryć drugą połową krakersów. Jak ostygnie, pokroić wzdłuż brzegów krakersów, położyć na talerzu i posypać cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik dorodnepomidory.bloog.pl

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3n2ey2
d3n2ey2
d3n2ey2
Więcej tematów
d3n2ey2

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj