Stir-fry z komosą ryżową. Zdrowy obiad w azjatyckim stylu
Przepis
Komosa ryżowa to bardzo zdrowy i wartościowy produkt. Świetnie sprawdza się w deserach, sałatkach, a także jako dodatek do warzyw czy mięs. Katarzyna przygotowała z komosą pyszne danie w azjatyckim stylu. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
Źródło: Kwelka gotuje
Składniki
- 50 g komosy ryżowej
- pół zielonej papryki
- pół marchewki
- 50 g kiełków stir fry
- sól morska
- oliwa
- sok z cytryn
- natka pietruszki
Przepis
Komosę ugotuj. Kiełki podpraż na patelni. Marchewkę obierz i pokrój w cieknie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę; natkę posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw do smaku solą.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
Stir-fry z komosą ryżową. Zdrowy obiad w azjatyckim stylu
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
3
2
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.