Stir-fry z komosą ryżową. Zdrowy obiad w azjatyckim stylu
Komosa ryżowa to bardzo zdrowy i wartościowy produkt. Świetnie sprawdza się w deserach, sałatkach, a także jako dodatek do warzyw czy mięs. Katarzyna przygotowała z komosą pyszne danie w azjatyckim stylu. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
- 50 g komosy ryżowej
- pół zielonej papryki
- pół marchewki
- 50 g kiełków stir fry
- sól morska
- oliwa
- sok z cytryn
- natka pietruszki
Komosę ugotuj. Kiełki podpraż na patelni. Marchewkę obierz i pokrój w cieknie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę; natkę posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw do smaku solą.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze