Trwa ładowanie...
d1w40yr
19-04-2009 00:09

Sos tatarski

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1w40yr
Czas przygotowania:
Rodzaj diety:
Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • jaja 2 szt
  • grzyby marynowane 5 szt
  • korniszony 3 szt
  • kapar 1 łyżka
  • szczypior posiekane 3 łyżki
  • majonez 1 szkl
  • śmietana 2 łyżki
  • cukier
  • sól
  • pieprz
Przepis

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Białka przetrzeć przez sito, żółtka posiekać. Korniszony i grzybki pokroić w kostkę, wymieszać z jajkami i szczypiorkiem. Zalać majonezem ze śmietaną. Wymieszać, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Sos tatarski
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1w40yr
d1w40yr
d1w40yr
d1w40yr
Więcej tematów
d1w40yr

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj