Sos tatarski
Czas przygotowania: | |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- jaja 2 szt
- grzyby marynowane 5 szt
- korniszony 3 szt
- kapar 1 łyżka
- szczypior posiekane 3 łyżki
- majonez 1 szkl
- śmietana 2 łyżki
- cukier
- sól
- pieprz
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Białka przetrzeć przez sito, żółtka posiekać. Korniszony i grzybki pokroić w kostkę, wymieszać z jajkami i szczypiorkiem. Zalać majonezem ze śmietaną. Wymieszać, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze