Trwa ładowanie...
d12mmud
19-04-2009 00:09

Sos tatarski

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d12mmud
Czas przygotowania:
Rodzaj diety:
Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • jaja 2 szt
  • grzyby marynowane 5 szt
  • korniszony 3 szt
  • kapar 1 łyżka
  • szczypior posiekane 3 łyżki
  • majonez 1 szkl
  • śmietana 2 łyżki
  • cukier
  • sól
  • pieprz
Przepis

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Białka przetrzeć przez sito, żółtka posiekać. Korniszony i grzybki pokroić w kostkę, wymieszać z jajkami i szczypiorkiem. Zalać majonezem ze śmietaną. Wymieszać, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Sos tatarski
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12mmud
d12mmud
d12mmud
d12mmud
Więcej tematów
d12mmud