Trwa ładowanie...
d1huvqz
26-03-2021 09:42

Schab pieczony w polewie z miodu. Sposób na soczyste i kruche mięso

Przepis

Prosty przepis na schab pieczony w miodzie. Tak przygotowane mięso wyjdzie wyjątkowo kruche i soczyste. Mięso będzie doskonale komponowało się z pieczonymi ziemniakami i surówką z buraczków lub czerwonej kapusty.

d1huvqz
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1,5 kg schabu bez kości
  • 5 dag słoniny
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 szklanki czerwonego wina
  • sól, pieprz do smaku
Przepis
  • Mięso zalewamy winem i odstawiamy na noc do lodówki.
  • Miód podgrzewamy, dodajemy do niego cynamon. Wyjmujemy mięso, przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie smarujemy miodem.
  • Na blasze układamy mięso dodajemy plasterek słoniny i pieczemy w temp. 180 stopni przez półtorej godziny.
  • Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub buraczków.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Schab pieczony w polewie z miodu. Sposób na soczyste i kruche mięso
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1huvqz
d1huvqz
d1huvqz
d1huvqz
Więcej tematów
d1huvqz