Schab pieczony w polewie z miodu. Sposób na soczyste i kruche mięso
Prosty przepis na schab pieczony w miodzie. Tak przygotowane mięso wyjdzie wyjątkowo kruche i soczyste. Mięso będzie doskonale komponowało się z pieczonymi ziemniakami i surówką z buraczków lub czerwonej kapusty.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso zalewamy winem i odstawiamy na noc do lodówki.
- Miód podgrzewamy, dodajemy do niego cynamon. Wyjmujemy mięso, przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie smarujemy miodem.
- Na blasze układamy mięso dodajemy plasterek słoniny i pieczemy w temp. 180 stopni przez półtorej godziny.
- Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub buraczków.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl