Schab pieczony w polewie z miodu. Sposób na soczyste i kruche mięso
Prosty przepis na schab pieczony w miodzie. Tak przygotowane mięso wyjdzie wyjątkowo kruche i soczyste. Mięso będzie doskonale komponowało się z pieczonymi ziemniakami i surówką z buraczków lub czerwonej kapusty.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- Mięso zalewamy winem i odstawiamy na noc do lodówki.
- Miód podgrzewamy, dodajemy do niego cynamon. Wyjmujemy mięso, przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie smarujemy miodem.
- Na blasze układamy mięso dodajemy plasterek słoniny i pieczemy w temp. 180 stopni przez półtorej godziny.
- Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub buraczków.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze