Sałatka z tuńczykiem
Tuńczyk jest bardzo uniwersalnym produktem, dlatego warto mieć na czarną godzinę jedną lub dwie puszki. Warto jednak, by kupować rybę dobrej jakości z odpowiednimi certyfikatami. Wówczas mamy pewność, że pochodzi ze zrównoważonych połowów. Tuńczyk świetnie sprawdzi się jako składnik dań z makaronem, pizzy czy sałatek.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Tuńczyka wkładamy do miski i widelcem rozdrabniamy. Potem odcedzamy czerwoną fasolę i dodajemy do tuńczyka. Jajka i ogórki kroimy w kostkę i dodajemy to miski.
- Pół ząbka przeciśniętego przez praskę wrzucamy do mieszanki.
- Na koniec dodajemy majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 minut. Jeszcze raz wymieszać i można podawać do stołu.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze