Sałatka z makaronem, tuńczykiem, pomidorami i zielonym groszkiem
Proste składniki, smakowity efekt. Wystarczy połączyć makaron z tuńczykiem, pomidorami i zielonym groszkiem, by otrzymać świetną sałatkę, która smakuje nie tylko na co dzień, ale i od święta.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Makaron gotuję al dente (zgodnie z przepisem na opakowaniu ok. 10 min.). Odcedzam. Obraną cebulę kroję na cienkie piórka. Tuńczyka odcedzam i dzielę widelcem na kawałki. Pomidory kroję na ćwiartki.
Jajka kroję w dosyć dużą kostkę. Bazylię drobno siekam, groszek odcedzam. Oliwę, sok z cytryny, wodę mineralna i pieprz mieszam tworząc sos. Wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję sos i delikatnie mieszam. Wykładam na talerz. I zajadam. Smacznego!
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl