Sałatka z kukurydzy, czerwonej i białej fasoli
Sałatka z konserwowych warzyw dobrze będzie się komponowała z grillowanym mięsem. Możemy ja także podać na imprezie jako osobne danie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- kukurydza z czerwoną fasolą
- biała fasola z puszki
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 czerwona cebula
- bazylia,
- musztarda,
- czerwony ocet winny,
- sól,
- pieprz,
- oliwa z oliwek
- pietruszka (posiekana)
Pokroić cebulę w piórka, posiekać paprykę i wrzucić wszystko do miski. Dodać kukurydzę z czerwoną fasolą i białą fasolę. Przyrządzić sos z solu z cytryny, octu, łyżeczki musztardy i oliwy z oliwek. Całość wymieszać. Udekorować posiekaną natką pietruszki, mielonym pieprzem i bazylią.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze