Sałatka z kukurydzą i kapustą pekińską
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kukurydzą i kapustą pekińską. Będzie idealna jako dodatek do mięsa, ale również sprawdzi się na różnych uroczystościach. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 1 główka kapusty pekińskiej
- 1 duża marchew
- 1 por
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 pęczek rzodkiewki
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Przepis
- Kapustę pekińską szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, por kroję w pół plasterki.
- Warzywa przekładam do miski, dodaję odlaną zalewy kukurydze oraz drobno pokrojone rzodkiewki.
- Następnie dodaję majonez, jogurt, doprawiam pieprze oraz solą, dokładnie mieszam i przekładam do naczynia.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl