Trwa ładowanie...
d1vu3h8
08-11-2022 11:49

Sałatka z kukurydzą i kapustą pekińską

Przepis

Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kukurydzą i kapustą pekińską. Będzie idealna jako dodatek do mięsa, ale również sprawdzi się na różnych uroczystościach. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d1vu3h8
1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Rodzaj diety:
Okazja:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchew
  • 1 por
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Przepis
  • Kapustę pekińską szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, por kroję w pół plasterki.
  • Warzywa przekładam do miski, dodaję odlaną zalewy kukurydze oraz drobno pokrojone rzodkiewki.
  • Następnie dodaję majonez, jogurt, doprawiam pieprze oraz solą, dokładnie mieszam i przekładam do naczynia.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sałatka z kukurydzą i kapustą pekińską
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1vu3h8
d1vu3h8
d1vu3h8
d1vu3h8
Więcej tematów
d1vu3h8