Szybka sałatka z kalafiora i jajek
Niektórych odstrasza zapach gotującego się kalafiora. Warzywo zawiera siarkę, która odpowiada właśnie za te niezbyt przyjemne wrażenia zapachowe. Jest jednak prosty sposób, by temu zaradzić. Do wody, w której gotujemy kalafiora, należy dolać trochę mleka.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Kalafiora podzielić na różyczki i obgotować. Odcedzić i ostudzić, dodać skrojonego pomidora.
- Jaja ugotowane na twardo również pokroić, koperek posiekać. Połączyć wszystko, dodać majonez i trochę keczupu. Doprawić pieprzem i solą do smaku.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze