Sałatka z awokado. Przepyszna propozycja na kolację
Smaczna, a zarazem prosta do przygotowania sałatka z awokado. Wydrążone połówki awokado tworzą efektowne miseczki, w których podajemy sałatkę. Skusicie się? Przepis pochodzi z bloga opietruszka.pl od Joanny Byczkiewicz.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
Przekrój oba awokado na połowę. Wbij nóż w pestkę. Jedną ręką trzymaj awokado, drugą przekręć nóż – pestka powinna łatwo wyjść. Ostrożnie natnij miąższ awokado wzdłuż oraz w poprzek tworząc "kratkę" tak, aby nie uszkodzić skórki. Łyżką wyjmij uzyskane kostki i włóż do większej miseczki. Od razu skrop sokiem z limonki aby nie ściemniało. Cebulę pokrój w drobną kostkę i dołóż do awokado, wymieszaj. Dodaj do miski również pokrojone w kostkę pomidorki, obie papryki, drobno posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz oraz miód. Wymieszaj dokładnie. Przełóż sałatkę do awokado-łódeczek, wypełnij je z lekką "górką".
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze