Trwa ładowanie...
d3m7f2h
d3m7f2h

Sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem kiszonym

Przepis

Zamiast kupować gotowe sałatki śledziowe w których jest mnóstwo tłustego sosu, a niewiele ryby, przygotuj własną kompozycję. Użyj składników, które lubisz i dobrej jakości majonezu. Wyjdzie pysznie! Przepis poleca Joanna, autorka bloga "Krylowa kuchnia".

4.2
(5 głosów)
Oceń:
d3m7f2h
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem kiszonym
Krylowa Kuchnia
Sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem kiszonym
Składniki
  • 600 g filetów śledziowych z zalewy octowej
  • 1 łyżka posiekanej cebulki z zalewy
  • 1 słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą
  • 2 małe ziemniaki
  • 3 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz
Przepis

Ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzić. Jajka ugotować na twardo i zalać zimną wodą. Natkę pietruszki posiekać. Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Cebulkę drobno posiekać. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, natkę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. godzinę. Sałatkę podawać z pieczywem schłodzoną.

Zobacz także przepis na ciasto ryżowe bez pieczenia

Sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem kiszonym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3m7f2h

Podziel się opinią

9
2
Share
d3m7f2h
d3m7f2h

d3m7f2h
d3m7f2h
d3m7f2h