Ryba w sosie borowikowym
Połączenie ryby i grzybów jest przepyszne. Ryba w sosie borowikowym na stałe zagościła w moim domu. Podają ja nie tylko od święta.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Rybę pokroić na kawałki, oprószyć solą i mąką i usmażyć na gorącym oleju. Sos pieczeniowy przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. Borowiki pokroić w kosteczkę (surowe) i podsmażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor, następnie dodać wcześniej przygotowany ciemny sos i śmietanę. Pogotować ok. 10 min. na bardzo małym ogniu. Rybę ułożyć na talerzu, polać sosem i posypać szczypiorkiem. Marchewkę zagotować (ma być chrupka) i ułożyć na talerzu. Podawać z kopytkami lub frytkami.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze