Ryba w sosie borowikowym
Połączenie ryby i grzybów jest przepyszne. Ryba w sosie borowikowym na stałe zagościła w moim domu. Podają ja nie tylko od święta.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Rybę pokroić na kawałki, oprószyć solą i mąką i usmażyć na gorącym oleju. Sos pieczeniowy przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. Borowiki pokroić w kosteczkę (surowe) i podsmażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor, następnie dodać wcześniej przygotowany ciemny sos i śmietanę. Pogotować ok. 10 min. na bardzo małym ogniu. Rybę ułożyć na talerzu, polać sosem i posypać szczypiorkiem. Marchewkę zagotować (ma być chrupka) i ułożyć na talerzu. Podawać z kopytkami lub frytkami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl