WP
WP

Ravioli ze szpinakiem i ricottą (Schlützkrapfen) - Przepis

Trwa ładowanie...
Ravioli ze szpinakiem i ricottą (Schlützkrapfen)
Podziel się
Składniki
  • Ciasto:
    • 400 g żytniej mąki
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • sól
  • letnia woda, jeśli potrzeba
    • Nadzienie:
  • 100 g szpinaku
  • 200 g sera ricotta
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa, szczypiorek
  • 3 łyżki stołowe oleju
  • 2 łyżki stołowe parmezanu
  • 1 ugotowany ziemniak
Przepis

Zagnieć mąkę, jaja, sól i olej na gładkie ciasto. Jeśli potrzebujesz, dolej ciepłej wody. Pozostaw na 30 minut, żeby odpoczęło. Rozwałkuj ciasto na cienki placek i wycinaj (np. szklanką) okręgi. Przygotuj nadzienie: wymieszaj ugotowany, posiekany szpinak z serem ricotta, rozgniecionym ziemniakiem, parmezanem, szczypiorkiem i ziołami. Kółka z ciasta wypełnij nadzieniem i zlep razem brzegi, żeby uzyskać kształt półksiężyca (jak nasze polskie pierogi). Gotuj we wrzątku i serwuj z masłem i parmezanem.

Przepis poleca Tyrolskie specjały

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP