Pomysł na różowe naleśniki z burakami

Kto z nas nie lubi naleśników! To bardzo popularne i proste danie nadaje się na każdą okazję. Mogą stanowić pożywne śniadanie, słodki deser czy lekką kolacją. W dodatki możemy je podać z czym tylko dusza zapragnie. Na słodko z czekoladą i bitą śmietaną czy na słono – szpinakowe lub z kurczakiem.

Kto z nas nie lubi naleśników! To bardzo popularne i proste danie nadaje się na każdą okazję. Mogą stanowić pożywne śniadanie, słodki deser czy lekką kolacją. W dodatku możemy je podać z czym tylko dusza zapragnie. W wersji słodkiej - z czekoladą i bitą śmietaną czy na słono – szpinakowe lub z kurczakiem.

Tym razem przedstawiamy przepis na buraczane naleśniki. Przepis jest dziecinnie prosty. Do klasycznej masy na ciasto naleśnikowe dodajemy drobno starty burak i wszystko wymieszać. Warto je podać je nadzieniem z serka ricotty połączonym ze skórką cytrynową. Doskonale będą smakować polane miodem i z dodatkiem śliwki.

Naleśniki o pięknym różowym kolorze pokochają wszystkie księżniczki.

Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości