Płatki kukurydziane z truskawkami
Co powstanie z połączenia truskawek i płatków kukurydzianych? Przepyszny deser, który sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2 |
- płatki kukurydziane
- 2 szklanki mleka
- 3 łyżki cukru
- cukier waniliowy
- 30 dkg truskawek
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 10 dkg płatków migdałowych
- 1/2 szklanki czerwonego wina
- 1 łyżka masła
- Truskawki zmiksować, dodając cukier i cukier waniliowy.
- 1,5 szklanki mleka zagotować. W pozostałym mleku wymieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka.
- Zdjąć z ognia i ciągle mieszając, dodać truskawki i płatki migdałowe, wino i masło.
- Przygotowanym sosem polewać płatki kukurydziane.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze