Płatki kukurydziane z truskawkami
Co powstanie z połączenia truskawek i płatków kukurydzianych? Przepyszny deser, który sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- płatki kukurydziane
- 2 szklanki mleka
- 3 łyżki cukru
- cukier waniliowy
- 30 dkg truskawek
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 10 dkg płatków migdałowych
- 1/2 szklanki czerwonego wina
- 1 łyżka masła
Przepis
- Truskawki zmiksować, dodając cukier i cukier waniliowy.
- 1,5 szklanki mleka zagotować. W pozostałym mleku wymieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka.
- Zdjąć z ognia i ciągle mieszając, dodać truskawki i płatki migdałowe, wino i masło.
- Przygotowanym sosem polewać płatki kukurydziane.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl