Placki ziemniaczane z niespodzianką. Rodzina ustawi się w kolejce po dokładkę
Placki ziemniaczane z pieczarkami to wyśmienity pomysł na smaczny i tani obiad. Dzięki podduszonym pieczarkom zwykłe placki nabierają nowego charakteru.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- 1 kg ziemniaków
- 2 łyżki mąki
- 1 jajko
- 1 duża cebula
- sól, pieprz
- 1/2 szklanki oleju
Farsz:
- 30 dag pieczarek
- 2 cebule
- sól, pieprz
- Farsz: cebulę posiekać i zeszklić na tłuszczu. Pieczarki oczyścić,umyć, poszatkować, dodać do cebuli i usmażyć. Doprawić solą i pieprzem.
- Placki: cebulę i ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce. Lekko odcisnąć dodać mąkę jajo sól pieprz. Całość dokładnie wymieszać.
- Smażyć placki wielkości patelni, nakładać farsz i składać na pół.
- Podawać polane śmietaną lub z sezonową surówką.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze