Trwa ładowanie...
dwwu1zv
dwwu1zv

pierś z kurczaka

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
pierś z kurczaka
Składniki
  • FILET Z KURCZAKA ? 0,14 kg
  • PIECZARKI ? 0,03 kg
  • POR ? 0,03 kg
  • MASŁO ? 0,03 kg
  • ŚMIETANA ? 0,02 l
  • OLEJ ? 0,02 l
  • KOPER ? według uznania
  • SÓL/PIEPRZ ? według uznania
Przepis

Oczyszczoną z błon pierś kurczaka rozbijamy młotkiem na cienki filet.
Doprawiamy ; solą, białym pieprzem. Pieczarki pokrojone w plastry smażymy na maśle razem z drobno pokrojoną porą, którą wcześniej dokładnie myjemy. Oprószamy bardzo delikatnie tartą bułką. Doprawiamy.
Z piersi kurczaka i farszu formujemy roladę. Smażymy na mieszance oleju i masła. Na pozostałym po smażeniu tłuszczu robimy sos.
Pokrojoną cebulę szklimy, podlewamy bulionem i redukujemy.
Dolewamy śmietankę chwilę jeszcze trzymamy na ogniu i doprawiamy.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Share
dwwu1zv
dwwu1zv
dwwu1zv
dwwu1zv