Nie tylko korniszony, czyli nietypowe przetwory na zimę
Zapasy w domowej spiżarni
Koniec lata to czas zbiorów owoców i warzyw i od wieków także czas robienia z nich przetworów na zimę. Piwnice Polaków zapełniają się słoikami z ogórkami kiszonymi, solonymi warzywami na zupę i sokami pomidorowymi. Warto jednak trochę się pogimnastykować i przygotować nietypowe przetwory, które zimą zaskoczą nas i naszych gości wspaniałym smakiem, kolorem i zapachem. Oto kilka naszych propozycji.
Koniec lata to czas zbiorów owoców oraz warzyw i od wieków także czas robienia z nich przetworów na zimę. Piwnice Polaków zapełniają się słoikami z ogórkami kiszonymi, solonymi warzywami na zupę i sokami pomidorowymi. Warto jednak trochę się pogimnastykować i przygotować nietypowe przetwory, które zimą zaskoczą nas i naszych gości wspaniałym smakiem, kolorem i zapachem. Oto kilka naszych propozycji.