Naleśniki w nowym wydaniu
Monika Mrozowska w kuchni
Jak w kuchni wykorzystać rokitnik, czarny bez i dziką różę? Aktorka Monika Mrozowska przygotowała naleśniki jaglane bezglutenowe i bez cukru, sałatkę z pęczakiem, burakiem i rokitnikiem oraz bułeczki drożdżowe bez cukru, jaj i mleka.
Naleśniki jaglane bezglutenowe i bez cukru
*Składniki: *
100 g płatków jaglanych
2 jajka
3/4 szklanki mleka
50 g masła
szczypta soli
owoce do przybrania
gęste mleko kokosowe w puszce
dżem z czarnego bzu
*Przygotowanie: *
Płatki jaglane zalać mlekiem, dodać masło i szczyptę soli. Wbić jajka, wlać mleko kokosowe. Smażyć jak normalne naleśniki. Usmażone naleśniki posmarować dżemem i ozdobić owocami.