Trwa ładowanie...

Naleśniki bez mleka? Wystarczy, że dodacie ten zamiennik

Naleśniki bez mleka są równie smaczne, jak te tradycyjne. Nie musicie się więc obawiać, że eliminując z przepisu mleko, naleśniki stracą na smaku — są pyszne, miękkie i puszyste, a do tego bardzo proste w przygotowaniu. Zobaczcie nasz przepis na naleśniki bez mleka.

Share
NaleśnikiNaleśnikiŹródło: Adobe Stock
d3fzuq0

Naleśniki z serem, dżemem, nutellą czy bitą śmietaną są pysznym deserem, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Z kolei przygotowane na słono mogę stać się bazą pożywnego i sycącego obiadu. Jednym z głównych składników naleśników jest mleko, jednak nie wszyscy mogą je spożywać. Osoby z nietolerancją laktozy lub białek mleka, muszą wykluczyć ten produkt z diety. Nie oznacza to jednak, że ci z was, którzy nie piją mleka, muszą zrezygnować z naleśników. Dzięki naszemu przepisowi nadal możecie cieszyć się ich smakiem. Wystarczy, że zastąpicie mleko innym produktem.

Przepis na naleśniki bez mleka

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 330 ml wody
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej

d3fzuq0

Sposób przygotowania:

  1. Do miski dodajemy mąkę, wodę, cukier, sól, proszek do pieczenia i jajka.
  2. Wszystko miksujemy, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
  3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju.
  4. Ciasto wlewamy porcjami na patelnię.
  5. Smażymy z dwóch stron, aż naleśnik się zrumieni.

Najprostsze ciasto na świecie. Przepis na amerykańską wersję babki piaskowej

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d3fzuq0
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3fzuq0
Więcej tematów