Morgane Polański: "Tata świetnie gotuje i robi to dość często"
W lipcowym wydaniu magazynu "Harper's Bazaar" możemy przeczytać wywiad z Morgane Polański, córką Romana Polańskiego. Aktorka i modelka od urodzenia mieszka we Francji, jednak jak wyznała, dzięki swojemu ojcu miała okazję poznać tradycyjne polskie smaki. Co powiedziała na temat umiejętności kulinarnych reżysera?
Morgane Polański ma 25 lat. Jest córką Romana Polańskiego i Emmanuelle Seigner. Zadebiutowała w 2002 roku w filmie ojca "Pianista". Wystąpiła także w dwóch kolejnych jego filmach: Oliver Twist (2005) i The Ghost Writer (2010). Jednak największą rozpoznawalność przyniosła jej rola księżniczki Giseli w serii „Wikingowie”.
Morgane nie mówi po polsku, jednak jak wyznała w "Harper's Bazaar" dzięki tacie poznała smak tradycyjnego polskiego chłodnika z koperkiem oraz chłodnika ogórkowego. - Tata świetnie gotuje i robi to dość często. Uwielbiam jego barszcz, przyrządza też wspaniały bigos – przyznała aktorka.
Morgane jest zauroczona Polską kulturą, tradycją i kuchnią. - Jak jestem w Polsce, zajadam się ogórkami kiszonymi i śledziami – dodała w rozmowie z miesięcznikiem. Spodziewaliście się, że Roman Polański jest takim dobrym kucharzem?
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl