Makaron po chińsku. Ekspresowy patent na pyszny obiad
Makaron, który smakuje lepiej niż z chińskiej restauracji? To możliwe. Koniecznie wypróbujcie ten prosty przepis na przepyszny i szybki obiad w azjatyckim stylu.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia chińska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Marchew, paprykę oraz grzyby pokroić w słupki. Cebulę posiekać w drobną kostkę lub piórka.
- Warzywa wraz z kiełkami i bambusem smażyć na małej ilości oleju, aż staną się miękkie.
- Pół słoika koncentratu pomidorowego zmieszać z 2-3 łyżeczkami cukru i z 1-2 łyżkami octu i dodać do warzyw.
- Podawać na ciepło z makaronem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl