Makaron po chińsku. Ekspresowy patent na pyszny obiad
Makaron, który smakuje lepiej niż z chińskiej restauracji? To możliwe. Koniecznie wypróbujcie ten prosty przepis na przepyszny i szybki obiad w azjatyckim stylu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Marchew, paprykę oraz grzyby pokroić w słupki. Cebulę posiekać w drobną kostkę lub piórka.
- Warzywa wraz z kiełkami i bambusem smażyć na małej ilości oleju, aż staną się miękkie.
- Pół słoika koncentratu pomidorowego zmieszać z 2-3 łyżeczkami cukru i z 1-2 łyżkami octu i dodać do warzyw.
- Podawać na ciepło z makaronem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze