Łódeczki z ziemniaków pieczone z rozmarynem
Poznaj przepis na pyszne, chrupiące i pachnące ziołami ziemniaczane łódeczki. Wspaniale smakują z mięsnymi dodatkami, jak i solo. Przekonaj się sam!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 1 kg młodych ziemniaków,
- 3 gałązki rozmarynu,
- 8 oleju rzepakowego,
- sól i świeżo zmielony pieprz.
Młode ziemniaki dokładnie umyj pod bieżącą wodą i wyszoruj szczoteczką. Ziemniaczki pokrój w łódki i wsyp je do dużej miski. Dodaj olej, posiekany rozmaryn, pieprz i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj i wysyp na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez 40 minut, aż ziemniaki zmiękną. Możesz je od czasu do czasu przemieszać – równomiernie się przyrumienią.
Zobacz także wideo: Resztki, które warto wykorzystać w kuchni
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze