Trwa ładowanie...
d4fgu3n
d4fgu3n

Łódeczki z ziemniaków pieczone z rozmarynem

Przepis

Poznaj przepis na pyszne, chrupiące i pachnące ziołami ziemniaczane łódeczki. Wspaniale smakują z mięsnymi dodatkami, jak i solo. Przekonaj się sam!

4.3
(7 głosów)
Oceń:
d4fgu3n
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Łódeczki z ziemniaków pieczone z rozmarynem
iStock
Składniki
  • 1 kg młodych ziemniaków,
  • 3 gałązki rozmarynu,
  • 8 oleju rzepakowego,
  • sól i świeżo zmielony pieprz.
Przepis

Młode ziemniaki dokładnie umyj pod bieżącą wodą i wyszoruj szczoteczką. Ziemniaczki pokrój w łódki i wsyp je do dużej miski. Dodaj olej, posiekany rozmaryn, pieprz i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj i wysyp na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez 40 minut, aż ziemniaki zmiękną. Możesz je od czasu do czasu przemieszać – równomiernie się przyrumienią.

Zobacz także wideo: Resztki, które warto wykorzystać w kuchni

Łódeczki z ziemniaków pieczone z rozmarynem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

31
Share
d4fgu3n
d4fgu3n
d4fgu3n
d4fgu3n
d4fgu3n
d4fgu3n