Trwa ładowanie...
d2xn9rt
oprac. Katarzyna Gileta

Łatwa zupa rybna z pomidorami i brązowym ryżem

Przepis

Aromatyczna zupa rybna to doskonały pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Agata Lewandowska w swojej książce "Dieta dla urody. Zdrowa skóra, piękne włosy i paznokcie!" podzieliła się bardzo prostym przepisem na pyszną zupę. Wypróbujcie koniecznie.

d2xn9rt
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 180–200 g brązowego ryżu
  • szklanka mrożonej krojonej włoszczyzny
  • 500 g filetów z białej ryby
  • 400–450 ml płynnego przecieru pomidorowego lub krojonych pomidorów z kartonika
  • duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • słodka mielona papryka
Przepis
  • Przed przygotowaniem: włoszczyznę odstaw do rozmrożenia.
  • Później: cebulę i czosnek obierz, a następnie posiekaj.
  • Podsmaż krótko na oliwie w dużym garnku z grubym dnem.
  • Dodaj włoszczyznę, kilka razy przemieszaj i zestaw z ognia.
  • Dodaj pomidory oraz 4–5 szklanek wrzącej wody, dołóż ziele angielskie i liście laurowe.
  • Gotuj około 15 minut, następnie wrzuć umytą i pokrojoną rybę.
  • Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 7–9 minut, następnie dopraw do smaku i podawaj.
  • W międzyczasie ugotuj brązowy ryż, nałóż na talerze i zalej zupą.

Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Dieta dla urody. Zdrowa skóra, piękne włosy i paznokcie!"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Łatwa zupa rybna z pomidorami i brązowym ryżem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d2xn9rt

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2xn9rt
d2xn9rt
d2xn9rt
d2xn9rt
Więcej tematów
d2xn9rt