Łatwa zupa rybna z pomidorami i brązowym ryżem
Aromatyczna zupa rybna to doskonały pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Agata Lewandowska w swojej książce "Dieta dla urody. Zdrowa skóra, piękne włosy i paznokcie!" podzieliła się bardzo prostym przepisem na pyszną zupę. Wypróbujcie koniecznie.
oprac. Katarzyna Gileta
Składniki
Przepis
- Przed przygotowaniem: włoszczyznę odstaw do rozmrożenia.
- Później: cebulę i czosnek obierz, a następnie posiekaj.
- Podsmaż krótko na oliwie w dużym garnku z grubym dnem.
- Dodaj włoszczyznę, kilka razy przemieszaj i zestaw z ognia.
- Dodaj pomidory oraz 4–5 szklanek wrzącej wody, dołóż ziele angielskie i liście laurowe.
- Gotuj około 15 minut, następnie wrzuć umytą i pokrojoną rybę.
- Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 7–9 minut, następnie dopraw do smaku i podawaj.
- W międzyczasie ugotuj brązowy ryż, nałóż na talerze i zalej zupą.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl