Królowa Elżbieta II nigdy nie je tych rzeczy. Zwierzenia jej szefa kuchni mogą zaskoczyć
Królowa Elżbieta II unika bardzo popularnych składników. W rozmowie z brytyjskimi mediami nadworny kucharz Darren McGrady zdradził, czego wystrzega się jej wysokość.
Królowa Elżbieta II nie je podstawowych składników. Lista zakazanych produktów w Pałacu Buckingham może zaskoczyć niejednego, doświadczonego kucharza.
Królowa Elżbieta II nigdy nie je tych rzeczy
Jej Wysokość zazwyczaj unika ziemniaków, makaronu i czosnku. Wyjątek stanowią sytuacje, gdy jest zaproszona na państwowy bankiet.
"Kieruje się ścisłą zasadą. Nie je żadnej skrobi, chyba, że przebywa poza domem" – podkreślił w rozmowie z brytyjskimi mediami Daren McGrady.
Królowa Elżbieta II nie je także czosnku, a nadworni kucharze wiedzą, że mają się trzymać od niego z daleka. W Pałacu Buckingham obowiązuje zakaz serwowania dań z czosnkiem oraz dużą ilością cebuli. Szef kuchni podkreślił, że mięso jest zawsze wysmażone, gdyż królowa nie je krwistego.
Wśród ulubionych dań monarchini Daren McGrady wymienił przede wszystkim zdrowe, niskowęglowodanowe potrawy. Królowa Elżbieta II chętnie je grillowaną rybę lub kurczaka z warzywami. Uwielbia też świeże owoce, zwłaszcza brzoskwinie. Mimo swojej zdrowej diety Jej Wysokość od czasu do czasu sięga po słodycze. Jej ulubioną słodkością jest biszkoptowe ciasto czekoladowe.
Zobacz także: Pierwsza wizyta u adwokata. Kobiety płaczą i powtarzają to samo
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl