- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- • 5 opakowań kremowego serka topionego MSM Mońki (100g)
- • 20 g suszonych podgrzybków
- • cebula
- • 4 świeże pieczarki
- • 3 łyżki oleju
- • 300 ml śmietanki słodkiej 18%
- • sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku
Przepis
Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzami. Gdyby krem był za gęsty dodać wywar z grzybów lub samą wodę. Smacznego!
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl